Dobrodošli v endodontski zobni ordinaciji Igor Križnar

Splošna in endodontska zobna ordinacija Igor Križnar je ordinacija, ki je poleg splošnega zobozdravstva usmerjena tudi v zahtevnejše koreninsko (endodontsko) zdravljenje in estetsko konzervativno oskrbo zob. Posege izvajamo v bolniku prijaznem okolju, kjer opravljamo storitve po najvišjih strokovnih standardih in se trudimo zadovoljiti želje vsakega pacienta.

Z napotitvijo (napotitveni obrazec) v našo ordinacijo je vaš osebni zobozdravnik poskrbel, da boste deležni kakovostnega koreninskega zdravljenja oz. estetske konzervativne oskrbe. Po končanem koreninskem zdravljenju boste napoteni nazaj k vašemu osebnemu zobozdravniku za dokončno konzervativno oz. protetično obnovo zoba.

Koreninsko zdravljenje je niz kliničnih korakov, ki zajema odstranitev vnete oz. odmrle zobne pulpe, mehansko in kemično čiščenje, oblikovanje koreninskih kanalov in njihovo polnjenje. Cilj endodontskega zdravljenja je odstraniti bakterijsko okužbo iz koreninskih kanalov, preprečiti ponovno okužbo ter omogočiti ustrezno celjenje obzobnih tkiv. Koreninsko zdravljenje omogoča ohranitev vaših zob in preprečuje potrebo po zahtevnejšem protetičnem oziroma implantološkem nadomeščanju zob.

Upamo, da vam informacije na naši spletni strani podajajo odgovore na vprašanja o koreninskem zdravljenju. Če imate dodatna vprašanja v zvezi s samim zdravljenjem, nas lahko pokličete oziroma obiščete v naši ordinaciji.